شیوه مطالعه درس حقوق مدنی (جلسه دوم)
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
جلسه اول
مدرس : احسان نصوحی
در جلسه پیش توضیحاتی در مورد درس حقوق مدنی و منابع پیشنهادی برای مطالعه این دروس ارائه دادم . در این جلسه قصد دارم نحوه مطالعه این درس را برای دوستان بازگو نمایم .
همانطور که در جلسه پیش اشاره شد ، باید در کنار مطالعه کتب حقوق مدنی از کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی از استاد کاتوزیان نیز استفاده کنید ( برای درک بیشتر ) . کتاب های حقوق مدنی اکثرا ، به خصوص کتب دکتر کاتوزیان در هر مبحث ماده به ماده شرح داده اند که این باعث میشود مطالعه کننده متن ارائه شده را با قانون مطالعه کند . توصیه بنده این است که روی درس اصول فقه نیز سرمایه گذاری کنید زیرا بیشتر موادی که دچار ابهام هستند را می تواند با دانستن اصول فقه این ابهام را برطرف کرد مثلا برای نمونه ابهام ماده ۱۹۹ قانون مدنی که جمله ” موجب نفوذ معامله نیست ” را بعضا غیرنافذ و بعضا باطل دانسته اند که با اطلاع از علم اصول می توان با دست یابی به نظر قانونگذار در دو ماده بعدی یعنی ۲۰۰ و ۲۰۱ به این ابهام پاسخ داد .
می توان گفت یکی از اصلی ترین دروس در رشته حقوق درس عقود و قراردادها می باشد ( مدنی ۳ ) که هر حقوقدانی بدون شک با بیشتر مطالب این کتاب در آینده برخورد خواهد کرد که باید از الان به صورت اصولی و ریشه به این کتاب پرداخت . خوشبختانه کتب حقوق مدنی هیچ کدام پیش نیاز کتاب دیگر در یادگیری نمی باشد یعنی به نحوی نوشته نشده است که مطالب هر کتاب قسمتی از کتاب دیگر باشد به استثنای عقود و قراردادها که با دانستن این کتاب می توان قواعد عمومی قراردادها و اصول کلی در معاملات را یادگرفت که در فهم مطالب کتاب های دیگر ، دانستن مطالب این کتاب ضروری است . مثلا در مبحث بیع در مدنی عقود معین ۱ ( مدنی ۶ ) در صحت معاملات و شرایط آن باید از کتاب عقود و قراردادها استفاده کرد پس یادگیری این کتاب ضروری است .
به نظر بنده ابتدا باید مواد قانونی را از نظر تلفظ یادگرفت زیرا با کرات دیده شده که حتی یک وکیل در جلسه دادگاه و یا دانشگاه ، یک اصطلاح حقوقی را به اشتباه تلفظ می کند نه از روی سهو بلکه از روی عدم یادگیری تلفظ آن کلمه . مثلا یکی از اصطلاحاتی که افراد زیادی در بارهای اول به طور اشتباه تلفظ می کنند کلمه موصی است که به اشتباه از نظر تلفظ با تلفظ این کلمه موسی اشتباه می گیرند . و یا تلفظ کلمه مولی علیه ( به ضم و فتحه // که با این تلفظ باید خوانده شود مُوَلا علیه // ) که به الفاظ دیگر به اشتباه تلفظ می کنند .
سعی کنید وقتی قصد مطالعه قانون مدنی را دارید ابتدا مواد مربوط به بخشی که قرار است از کتاب مطالعه کنید را چندبار مرور کنید تا اطلاعاتی در مورد قسمت مورد مطالعه در ذهنتان نقش بندد . سپس شروع به مطالعه قسمت موردنظر در کتاب مربوطه کنید .
اگر در حین مطالعه قانون در ماده ای دچار مشکل شدید اگر مشکل از نوع ابهام بودن ماده است حتما چند ماده قبل و یا چند ماده بعدی آن ماده را بخوانید . اگر مواد قبلی و بعدی را مطالعه کردید و ابهام برطرف نشد می توانید از موادی که در سایر سرفصل های قانون مدنی آمده است برای رفع ابهام استفاده کنید . مثلا ماده ۱۹۹ قانون مدنی با ماده ۷۶۲ این قانون شباهت هایی دارد که در رفع ابهام ماده ۱۹۹ می تواند راهگشا باشد .
ادامه بحث در مطلب بعدی آورده خواهد شد
تذکر : استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع www.lawgostar.com مجاز می باشد.
نویسنده : احسان نصوحی
عالی بود ممنون آقای نصوحی لطفا اگر کتابتون چاپ شده اطلاعات یا لینک خرید رو در اختیار بگذارید🙏
سلام.
انشاالله بزودی
سلام میشه تلفط صحیح موصی رو توی جمله ی زیر بم بگید… جمله: ( صحیح دانستن چنین وصیتی باعث میشود تا موصی به مال کافر حربی محسور شود ) ….. توی این جمله ، مُوَصی تلفظ میشه یا باید “به” بعدش رو بهش بچسبونبم ؟ بگیم موصابه ؟؟؟ کدومش درسته؟
سلام.
مُوصْی
موصی علی (مُوصا عَلیه)
موصی به (مٌوصا بِه)
با سلام لطفا تلفظ صحیح
موصی علیهم
موصی له
بیع
اقوی
تفاوت تلفظ بین ثمن(هشت) با ثمن (قیمت)
مترتب
ممنون
سلام.
موصی علیهم: موصا عَلَیهِم
موصی له: موصا لَه
بیع: بِیع
اقوی: اَقوی
تفاوت تلفظ بین ثمن(هشت) با ثمن (قیمت): ثُمن (هشت) – ثَمَن (پول یا همان عوض)
مترتب: مُتَرَتِب
درود برشما
میشه لطفا تلفظ درست ثمن،سدس و بنتین و کلاله را بفرمائید.
بسیار سپاسگزارم
ثُمن
سُدس
کَلالِه
بِنتتَین
سلام آقای نصوحی
تلفظ صحیح قسامه ، لوث و حبوه به چه صورت است؟
قَسامِه – لوث – حبوَه (هم با فتح و ضم و کسر «ح» خوانده می شود).
سلام لطفا بگید تلفظ صحیح کلمه”متهب” چیه؟
سلام. مُتَهِب
سلام
چون دانشگاه پیام نور هستیم در تلفظ اصطلاحات و حتی توضیحات آنها به صورت روان مشکل داریم یه سایت یا منبع و … معرفی کنید که تلفظ و توضیحات و حتی معنای لغوی آنها را ارائه کند .
با تشکر
سلام. به زودی کتاب خودم در همین زمینه چاپ میشود و در سایت اطلاع رسانی خواهد شد.
با سلام
تلفظ صحیح این دو کلمه به چه صورته؟
مورث _ موصی
سلام.
مُوَرِث
موصی (به همین شکلی که نوشته شده است تلفظ می گردد، (ی) ساکن است به این معنا که ی آخر ( آ ) تلفظ نمی شود)
با سلام
جناب اقاي احسان نصوحي , ضمن تشكر از زحمات شما ,
مطالب بسيار مفيد است , دو خصيصه بارز در متن هاي شما ( صراحت مطالب و خلاصه نويسى است )
منتظر ادامه مباحث ميباشم
با تشكر
شيما ضييا
سلام
باتشکر از شما
با سلام .خسته نباشید .
ممنون از راهنمایی هاتون در باره منابع وشیوه مطالعه .اگه ممکنه مطالب بیشتری درباره ی شیوه ی مطالعه بقیه درسها وطرز تست زدن را در سایت بذارید.
ممنون از لطفتون
باسلام
به زودی ادامه شیوه مطالعه دروس و نحوه تست زدن ارائه خواهد شد