Warning: chmod(): No such file or directory in /home/lawgost1/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
فروش ملک مشاع از طریق دادگاه
حقوق مدنی

فروش ملک مشاع از طریق دادگاه

فروش ملک مشاع از طریق دادگاه – در این مطلب از سایت حقوق گستر به بررسی موضوع دستور فروش ملک مشاع پرداخته شده است. برای بررسی تقاضای فروش مال مشاع باید به دعوای افراز و تقسیم اموال مشاع و ارتباط مستقیم آن با دعوی فروش مال مشاع توجه داشته باشیم. پس از آن که گواهی عدم افراز ملک از سوی اداره ثبت یا دادگاه صادر و قطعی شد، هریک از مالکین مشاعی می توانند با مراجعه به دادگاه صالح، درخواست فروش ملک مشاع را تقدیم کنند. دادگاه پس از وصول درخواست دستور فروش، بدون آن که وقت رسیدگی تعیین کند، اقدام به صدور دستور فروش مال مشاع و ارسال دادنامه صادر شده به اجرای احکام مدنی می کند.

طرفین درخواست دستور فروش ملک مشاع

هریک از شرکا که بخواهند مال مشاع را به فروش برسانند، به طرفیت تمامی شرکای خود، طرح درخواست می کنند. پس اگر به طور مثال ملکی چهار نفر شریک داشته باشد و یکی از شرکا خواهان فروش مال مشاع باشد، باید علیه سه نفر دیگر از شرکا طرح دعوا کند. لازم به ذکر است که مرجع صالح دادگاه محل وقوع ملک می باشد.

نحوه اجرای دستور فروش مال مشاع

دستور فروش ملک مشاع بدون نیاز صدور به اجرائیه، به قسمت اجرای احکام ارسال می شود. اجرای احکام ضمن تشکیل پرونده اجرایی به قید قرعه، کارشناس رسمی دادگستری جهت قیمت گذاری ملک، مشخص می کند و در صورتی که طرفین به قیمت تعیین شده از سوی کارشناس در مهلت یک هفته پس از ابلاغ نظر کارشناس اعتراض نکردند، آگهی برگزاری مزایده را منتشر می کند. در صورتی که ملک از طریق مزایده به فروش رسید، دادورز پس از کسر هزینه های اجرایی و قانونی به نسبت سهم شرکا، مبلغ حاصل از فروش مال مشاع را بین شرکا تقسیم می کند.

چند نکته:

1- علیرغم آنکه درخواست دستور فروش ملک مشاع تابع تشریفات آیین دادرسی مدنی نیست؛ اما اکثر محاکم ارایه این درخواست را صرفاً در قالب دادخواست می پذیرند.

2- از آنجا که تصمیم دادگاه در خصوص فروش ملک، به صورت حکم یا قرار نیست؛ بلکه دستور است، قابلیت اعتراض ندارد و از اعتبار امر مختومه نیز برخودار نیست.

3- در صورت بازداشت بودن ملک و یا در رهن بودن آن، درخواست دستور فروش ملک، قابل استماع نیست.

فروش ملک مشاع از طریق دادگاه

2 دیدگاه

  1. سلام اگر شریک ملک مشاع درخواست فروش کند و پرونده به اجرای احکام انتقال پیدا کند و پس از آن یکی از طلبکاران خواهان نسبت به توقیف سهم ش از طریق اداره ثبت اقدام کند آیا عملیات اجرا متوقف میگردد.

    1. سلام. باید به عنوان معترض ثالث با استناد به رای اخذ شده در اداره ثبت اعتراض کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا