قوادی چیست و چه مجازاتی دارد؟
قوادی چیست و چه مجازاتی دارد؟ در این مطلب از سایت حقوق گستر به بررسی موضوع قوادی و مجازات آن پرداخته شده است. قوادی یا قیادت به معنای میانجی گری و دلالی، جهت ارتکاب عمل زنا یا لواط است. مستند حرمت شرعی قوادی، افزون بر اجماع فقها، روایات متواتر است.
به موجب ماده 242 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392: «قوادی عبارت از به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط است.
تبصره 1- حد قوادی منوط به تحقق زنا یا لواط است. در غیر این صورت عامل، مستوجب تعزیر مقرر در ماده 244 این قانون است.
تبصره 2- در قوادی، تکرار عمل شرط تحقق جرم نیست».
نکات مرتبط با این ماده
1- ماهیت عمل قوادی، معاونت جهت ارتکاب زنا یا لواط است، لیکن شارع مقدس و به تبعیت از آن قانونگذار؛ به دلیل قبح و نقش این جرم در اشاعه فساد و فحشا در جامعه، آن را به طور مستقل جرم انگاری نموده است.
2- به موجب این ماده، تنها به هم رساندن طرفین «زنا» یا «لواط»، قوادی نامیده شده و فاعل مستحق حد قوادی است. از این رو چنانچه کسی میان دو زن جهت ارتکاب مساحقه میانجی گری کند، مستوجب حد قوادی نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
حد قوادی چیست؟
به موجب ماده 243 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392: «حد قوادی برای مرد هفتاد و پنج ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر هفتاد و پنج ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم می شود که مدت آن را قاضی مشخص می کند و برای زن فقط هفتاد و پنج ضربه شلاق است».
نکات مرتبط با این ماده
1- در خصوص حد شخصی که مرتکب قوادی شود، با عنایت به اطلاق موجود در ماده و همچنین مبنای فقهی آن، تفاوتی میان مسلمان و کافر، محصن و غیر محصن، پیر و جوان و مرد و زن نیست و در هر صورت به حد قوادی محکوم خواهد شد.
2- راه های ثبوت قوادی عبارتند از اقرار، شهادت و علم قاضی. قوادی مطابق با ماده 199 قانون مجازات اسلامی با شهادت دو شاهد مرد یا مطابق با ماده 172 همین قانون با دو بار اقرار ثابت می شود.
همچنین به موجب ماده 244 قانون مذکور: «کسی که دو یا چند نابالغ را برای زنا یا لواط به هم برساند مستوجب حد نیست، لکن به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود».