مصرف مشروبات الکلی چه مجازاتی دارد؟
مصرف مشروبات الکلی چه مجازاتی دارد؟ از جمله گناهانی که در دین مبین اسلام نسبت به آن به عنوان زائل کننده عقل اشاره شده است، مصرف مسکرات است. قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در سه ماده و دو تبصره (مواد 264 الی 266) مربوط به فصل ششم از کتاب حدود تحت عنوان «مصرف مسکرات» به بیان مقررات حاکم بر مصرف مسکرات پرداخته است.
به موجب ماده 264 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392: «مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.
تبصره- خوردن فُقاع (آب جو مسکر) موجب حد است، هر چند مستی نیاورد».
ملاک اعمال این ماده آن است که آنچه مصرف شده، شانیت اِسکار داشته باشد؛ هر چند به جهت مصرف کم یا به سبب امور دیگر مانند اعتیاد به آن، مستی به مرحله فعلیت نرسد و تفاوتی نمی کند که ماده مسکر، خالص باشد یا با چیز دیگری مخلوط باشد؛ البته به شرط اینکه مخلوط بودن زائل کننده حالت اسکار نشود، همچنین فرقی نمی کند که مایع باشد یا جامد یا گاز، بلکه تنها ملاک آن است که مورد مصرف موجب ایجاد حالت سکرآوری گردد.
بیشتر بخوانید:
حد مصرف مسکر
مصرف مشروبات الکلی چه مجازاتی دارد؟ – به موجب ماده 265 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392: «حد مصرف مسکر، هشتاد ضربه شلاق است».
نکات مرتبط با این ماده
1- به صرف احراز حالت سکر آوری ماده ای که مصرف شده است، هشتاد ضربه شلاق ثابت خواهد شد و مست شدن یا مست نشدن مصرف کننده نیازی به بررسی و احراز ندارد.
2- مجازات مندرج دراین ماده ناظر به موردی است که مرتکب مسکر را به صورت غیر علنی مصرف کرده باشد، اما در صورتی که به صورت علنی و در اماکن و مجامع عمومی مصرف کرده باشد، افزون بر حد مذکور به مجازات موضوع ماده 701 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (کتاب تعزیرات) نیز محکوم خواهد شد.