دانشکده حقوق

برای آزمون وکالت چگونه برنامه ریزی کنیم؟

برنامه ریزی برای آزمون وکالت – داوطلبان آزمون وکالت برای شروع کار خود باید پاسخ چند سوال را بدست آورند:

چه منابعی را برای آزمون وکالت مطالعه کنیم؟

ما قبلا به این سوال در مطلب منابع آزمون وکالت پاسخ داده ایم که بهتر است آن را مطالعه کنید.

این دروس را چگونه مطالعه کنیم؟

بیشتر بخوانید

ما قبلا به این سوال هم در مطلب چگونه برای آزمون وکالت مطالعه کنیم پاسخ داده ایم که توصیه می شود آن را هم مطالعه کنید.

آیا باید برنامه ریزی برای آزمون وکالت داشته باشیم یا خیر؟ در این مطلب قرار هست به این سوال پاسخ دهیم پس با ما همراه باشید.

داشتن برنامه ای منظم جهت آمادگی در آزمون وکالت بستگی به خود داوطلب دارد. به این معنی که اگر شخص در طول ایام تحصیل خود همیشه و یا اکثرا دارای برنامه ریزی بوده است پس بهتر است برنامه ریزی برای آزمون وکالت را نیز برای خود انجام دهد و در غیر این صورت یعنی اگر داوطلب تا به الان با برنامه درسی پیش نرفته است الان هم توصیه به داشتن برنامه برای این شخص نمی شود (البته این نظر شخصی بنده است).

چون این مطلب در خصوص برنامه ریزی برای آزمون وکالت است پس ما هم فرض را بر همراه داشتن برنامه ای منظم برای داوطلب قرار می دهیم تا بتوانیم مطلب خود را کامل بیان کنیم.

برنامه درسی را به دو نوع کلی می توان تقسیم کرد: اول- برنامه ریزی با ساعات زمانی مشخص؛ دوم- برنامه ریزی بر اساس بودجه بندی مشخص. برای مثال در روز شنبه از ساعت 8 تا 10 صبح به مطالعه درس حقوق مدنی پرداخته شود (نوع اول) و اگر در برنامه نوشته شود که روز شنبه و یا هفته اول مبحث وقف از حقوق مدنی و مبحث ورشکستگی از حقوق تجارت مطالعه شود (نوع دوم) می باشد.

انتخاب هریک از موارد فوق باز هم بستگی به خود داوطلب دارد که کدامیک از این دو نوع بازدهی بهتری دارد. ولی اگر بنده بخواهم نظر بدهم باید بگویم که نوع دوم بهتر است زیرا اگر برنامه ریزی با ساعات زمانی مشخص را مدنظر قرار بدهیم در این حالت داوطلب در صورت خستگی، صرفا به دنبال این است که زمان مشخص چه موقع تمام می شود و این یعنی کم شدن از سطح کیفی و بازدهی مطالعه.

پس از این مقدمه و قبل از بیان یکسری نکات در خصوص برنامه ریزی، باید بیان شود که بهترین برنامه ریز، خود شخص است. پس به جای اینکه به دنبال شخصی باشید که برای شما برنامه ریزی انجام دهد بهتر است شرایط خود را بسنجید و سپس برای خود برنامه ریزی کنید.

چه نکاتی را باید در برنامه ریزی برای آزمون وکالت مدنظر قرار دهیم؟

  1. هدف مطالعه صحیح هست و نه حبس شدن شبانه روزی در منزل. این نکته مهمترین جزء برنامه ریزی است. ذهن نیاز به استراحت دارد پس فکر نکنید که اگر از 24 ساعت شبانه روز 15 ساعت درس بخوانید الزاما در آزمون قبول خواهید شد.
  2. بهتر است پس از یک ساعت و یا یک ساعت و نیم مطالعه، یک ربع یا نیم ساعت استراحت داشته باشید.
  3. از ساعت 1 تا 3 ظهر عملکرد ذهن کمتر است پس بهتر است در این زمان کمتر مطالعه کنید و استراحت داشته باشید.
  4. بهترین زمان مطالعه از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر هست.
  5. سعی کنید در ساعات 6 عصر تا 9 شب مطالعه کمتری داشته باشید و به نظرم دوره روزانه و یا تست زنی در این ساعات بسیار مناسب است.
  6. برای اینکه صبح ها زود از خواب بلند شوید بهتر است قبل از ساعت 12 شب استراحت کنید. تاکید می شود که خواب شب برای داوطلب الزامی است زیرا در این ساعات مغز بازیابی می شود.
  7. جوری برنامه ریزی کنید که به همه کارهای روزانه خود برسید. مطالعه، استراحت، ورزش، قدم زدن را در برنامه خود داشته باشید و مدنظرتان باشد که قرار نیست یک سال، خود را از همه چیز محروم کنید. اگر در طول هفته مهمانی ای هم قرار هست بروید، خود را محروم نکنید.
  8. قبلا گفتم که نوع دوم برنامه ریزی بسیار مناسب تر از نوع اول هست، زیرا موارد فوق را در برنامه نوع دوم بهتر می شود پیاده کرد و به بیان ساده تر اگر یک روز نتوانستید مطالعه کنید در روز بعد جبران خواهد شد. همیشه توصیه کرده ام که هر وقت ذهن شما خسته شد بهتر است دیگر درس نخوانید یا اگر ذهن شما درگیر چیز دیگری به جز درس شد حتما انجام دهید. مثلا اگر دوستتان با شما تماس گرفت که برای خرید به بازار برویم، اگر می دانید که بازار نرفتن شما این نتیجه را در برخواهد داشت که در زمان درس خواندن کلا به بازار فکر کنید، پس بهتر است به بازار بروید (البته نه هر روز). برای درس خواندن باید حس درس خواندن هم باشد (این مورد را با بی خیالی اشتباه نگیرید).

اگر سوالی در خصوص این موضوع دارید در انتهای همین صفحه و در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید.  

19 دیدگاه

  1. با سلام ممنون از مطالب مفید شما
    ببخشید این دوره کار اموزی حقوق چطوره و چه دوره ای باید گذروند؟
    و فرق کانون و مرکز چیه کدوم بهتره؟

  2. سلام عزیز
    وقتتون بخیر
    ببخشید برای قبولی در آزمون وکالت چند سال باید برای آزمون خوند و روزی چند ساعت؟

    1. سلام
      نیاز به چند سال نیست.
      باید اصولی مطالعه کنید. زیاد وارد «ساعت» برای مطالعه نشوید.

  3. با سلام و احترام
    بنده دانشجوی ترم ۵ حقوق هستم و ترم آینده درسم تموم میشه که میشود خرداد سال آینده .
    میخواستم بدونم بنده سال آینده میتوانم آزمون بدهم و با اینکه شاغل هستم تمام وقت از چه زمانی قبل آزمون بهتر است شروع کنم ؟

    1. سلام، من 4 سال پیش مدرک کارشناسی حقوق رو گرفتم، همسرم وکیل است، اما به علت اینکه مادر هم بودم نتوانستم درآزمون شرکت کنم. حال میخوام شروع به خواندن کنم. فقط نمی‌دانم یادداشت بارداری‌ها به چه طریقی باشد تا بتوانم بهتر تثبیت کنم. ممنونم

  4. سلام وقت بخیر
    بنده دانشجو ترم ۴ هستم چه طوری برنامه ریزی کنم بهتره هم لیسانس بگیرم هم یاد بگیرم آمادگی داشته باشم برا آزمون وکالت
    برنامه ریزی که انجام دادم برا ترم ۴ برا هر کتاب ۵ روز وقت بزارم در طول هفته تو یه ماه تمام شه .
    چیکار کنم در طول زمان تو ذهن بمونه خوندن مهم نیست یاد بگیری مهم بتونی تجزیه و تحلیل کنی یه سوال حقوقی

    1. سلام. نیازی به این کارها نیست. لیسانس خود را بگیرید و در حین مطالعه نیز دروس را به خوبی بخوانید.

  5. با سلام.اقای نصوحی من اصلا اهل برنامه ریزی نیستم در دوران تحصیل هم نداشتم و آیا مشکلی هست؟ دوم هم اینکه من تا یه کتاب رو کامل مطالعه نکنم سراغ کتب دیگه ای نمیتونم برم یعنی نمیتونم در روز چند مبحث از چند کتاب بخونم مثلا باید حتما دادرسی کیفری رو بخونم بعد برم سراغ مدنی یا دادرسی مدنی یا کتابای دیگر آیا مشکل داره اینطور مطالعه؟

  6. سوال و درواقع خواسته بنده علاوه بر بدون پاسخ ماندن متأسفانه پاک شده
    چرا ؟

    1. سلام. دلیل حذف به دلیل تکراری بودن پرسش شما و یا خواسته بدور از فعالیت سایت بوده است.

  7. سلام
    ببخشید وقتی یک منبع درسیو مطالعه میکنیم
    مباحث مهم رو نکته برداری کنیم وارد دفتر دیگه بکنیم
    یا در همون کتاب هایلاید بزنیم بهتره؟

  8. سلام خسته نباشید به نظر من مقدار زمان مطالعه در روز مهم نیست مهم مقدار مطالبی است که فرد باید در طول زمان بخواند و مرور کند ممکن است یک فرد با صرف زمان زیاد صفحات کمی بخواند و فرصت مرور یا تثبیت مطالب پیدا نکند لذا بهتر است به جای مقید بودن به مقدار زمان مطالعه به میزان صفحات مورد مطالعه مقید بود و قبل از شروع مطالعه مهارت های مطالعه را بلد باشد.

  9. سلام
    تاسال آینده فرصت دارم برای آزمون
    به نظر شما کتاب به کتاب درس بخونم یا برای همه کتابها برنامه ریزی کنم مثل برنامه مدرسه ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا