حقوق تجارت

مجمع عمومی موسس چیست و چه وظایفی دارد؟

مجمع عمومی موسس چیست و چه وظایفی دارد؟

مجمع عمومی موسس در ماده 74 لایحه اصلاحی قانون تجارت یکی از سه مجمع عمومی پیش بینی شده برای شرکت سهامی عام می باشد که تشکیل آن برای شرکت سهامی خاص اختیاری است. این مجمع از اجتماع هر دو گروه سرمایه گذار، یعنی موسسین و پذیره نویسان تشکیل می شود. در واقع عنوان موسس برای مجمع مزبور، بدان جهت به کار می رود که نقش تاسیس کننده برای شرکت سهامی را ایفا می نماید.

پس از پایان مهلت پذیره نویسی خواه این مهلت تمدید شده یا نشده باشد، موسسین باید به حکم ماده 16 لایحه اصلاحی قانون تجارت مصوب 1347 ظرف یک ماه به پذیره نویسی و تعهدات پذیره نویسان رسیدگی و پس از اطمینان از صحت عملیات پذیره نویسی و اینکه کل سرمایه مقرر برای تشکیل شرکت پذیره نویسی و میزان سرمایه نقدی که نبایستی از سی و پنج درصد کل سرمایه کمتر باشد پرداخت شده است، ضمن تعیین تعداد سهام هریک از تعهد کنندگان سرمایه، مجمع عمومی موسس را دعوت نماید. این آگهی دعوت باید در روزنامه کثیرالانتشاری صورت گیرد که طبق بند 14 ماده 9 لایحه اصلاحی قانون تجارت ناظر به اعلامیه پذیره نویسی تعیین شده است.

بیشتر بخوانید:

مجمع عمومی عادی چیست

برای رسمیت یافتن جلسه مجمع عمومی موسس حضور اشخاصی که دست کم نیمی از سرمایه شرکت را تعهد نموده اند، ضروری است (ماده 75 لایحه مذکور). چنانچه در جلسه نخست این حد نصاب حاصل نگردد، مجمع برای بار دوم دعوت می گردد و این بار جلسه با حدنصاب دارندگان حداقل یک سوم سرمایه رسمیت می یابد. در صورت عدم حصول این حدنصاب در جلسه دوم، قانونگذار دعوت از مجمع را برای سومین بار و با همان حدنصاب تشکیل جلسه دوم تجویز نموده است. در صورتی که جلسه مجمع در دعوت نوبت سوم به علت نرسیدن به حدنصاب قانونی تشکیل نگردد، به معنای آن خواهد بود که سرمایه گذاران تمایلی به تشکیل شرکت ندارند. در این صورت موسسین باید با نشر آگهی در روزنامه تعیین شده در اعلامیه پذیره نویسی، عدم تشکیل شرکت را به اطلاع پذیره نویسان جهت استرداد وجوه پرداختی خود اعلام نمایند. در صورتی که مجمع در هریک از دعوت های اول تا سوم رسمیت یابد، به موجب ماده 75 لایحه اصلاحی قانون تجارت مصوب 1347: «کلیه تصمیمات باید به اکثریت دو ثلث آرای حاضرین اتخاذ شود».

به صراحت ماده مذکور در مجمع عمومی موسس برخلاف سایر مجامع که تعداد سهم برای هر رای را به اختیار اساسنامه گذاشته است، هر سهم دارای یک حق رای خواهد بود.

وظایف مجمع عمومی موسس

مجمع عمومی موسس چیست – این مجمع وظایف و اختیاراتی دارد که در ماده 74 و 76 به بعد لایحه اصلاحی به آنها اشاره شده است:

1- رسیدگی به گزارش موسسین و تصمیم گیری نسبت به آن و احراز اینکه پذیره نویسی به درستی انجام پذیرفته و مبالغ لازم پرداخت شده است.

2- تصویب طرح اساسنامه و در صورت لزوم اصلاح و نهایی ساختن آن.

3- انتخاب اولین گروه مدیران و بازرسان یا بازرس شرکت (ماده 108 لایحه).

4- تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت تا تشکیل نخستین مجمع عمومی عادی در آن منتشر می گردد.

5- رسیدگی به آورده های غیرنقد موسسین.

6- بررسی مزایای مطالبه شده موسسین (ماده 76 لایحه).

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا